14FLORENCE-PROMO-master675.jpg

Uraganul Florence a slăbit în intensitate peste noapte, redevenind furtună tropicală, dar nu înainte de a face victime.

Florence a omorât cel puţin 5 oameni, printre ei o femeie şi un copil a căror casă a fost strivită de copaci doborâţi de vânt, iar alte câteva sute de persoane au avut nevoie să fie salvate din mijlocul inundaţiilor şi aproape 900.000 au rămas fără curent electric.

De asemenea, începând de joi, 1.800 de zboruri au fost anulate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Florence s-a năpustit asupra coastei Carolinei de Nord cu rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră şi ploi violente. Zonele de coastă - primele vizate de ordinul de evacuare - au fost inundate rapid de valurile uriaşe.

Florence ameninţă să arunce asupra regiunii - în doar câteva zile - cantitatea de ploi care ar fi căzut în mod normal în 8 luni. Asta înseamnă viituri pe râuri şi multe probleme pe uscat. 

La Wilmington, aflat aproape de locul unde uraganul a atins ţărmul prima oară, oamenii au fost treziţi de exploziile transformatoarelor electrice. Vântul puternic a spulberat totul în cale.

Situaţia nu se va ameliora prea curând, deoarece furtuna va mai rămâne câteva zile pe uscat, înainte de a se risipi.

sursa: nytimes.com


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.