Typhoon-Haiyan-hitting-Leyte-province.jpg

Sezonul uraganelor a început cu două fenomene meteo periculoase: uraganul Florence de grad 2, care amenință coasta de Est a Americii, și super-taifunul Mangkhut  de grad 5, care se îndreaptă către Filipine.

Uraganul Florence se apropie de coasta de Est a Americii, primele afectate fiind Carolina de Sud și Carolina de Nord. Uraganul de grad 2 se pare că va aduce valuri uriașe, vânturi foarte puternice și ploi torențiale, producând inundații masive și alunecări de teren.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Super-taifunul Mangkhut se apropie de Filipone și face parte din categoria uraganelor de grad 5, cele mai mari și mai periculoase. Acesta este însoţit de viteze ale vântului de 255 km/h la rafală şi se îndreaptă spre Filipine cu 20 kilometri pe oră, potrivit administraţiei meteorologice de la Manila. Ar putea aduce ploi tropicale şi valuri de până la 6 metri înălţime în zonele de coastă din nordul Filipinelor. După Filipine, uraganul ar putea afecta şi regiunea Gudandong din estul Chinei, unde autorităţile se pregătesc deja pentru venirea sa.

Mangkhut a lovit deja insulele Marshall şi Guam, cauzând inundaţii catastrofale şi lăsând localnicii fără energie electrică. Mai multe linii aeriene şi-au redirecţionat zborurile.

10 milioane de oameni vor fi afectați de super-taifun. Acesta este asemuit cu taifunul Haiyan, care a omorât, în 2013, 6.300 de oameni,  iar peste 4 milioane de oameni au rămas fără locuinţe, atunci când acesta a lovit centrul arhipeleagului.

sursa: express.co


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.