fbpx

Typhoon-Haiyan-hitting-Leyte-province.jpg

Sezonul uraganelor a început cu două fenomene meteo periculoase: uraganul Florence de grad 2, care amenință coasta de Est a Americii, și super-taifunul Mangkhut  de grad 5, care se îndreaptă către Filipine.

Uraganul Florence se apropie de coasta de Est a Americii, primele afectate fiind Carolina de Sud și Carolina de Nord. Uraganul de grad 2 se pare că va aduce valuri uriașe, vânturi foarte puternice și ploi torențiale, producând inundații masive și alunecări de teren.

Super-taifunul Mangkhut se apropie de Filipone și face parte din categoria uraganelor de grad 5, cele mai mari și mai periculoase. Acesta este însoţit de viteze ale vântului de 255 km/h la rafală şi se îndreaptă spre Filipine cu 20 kilometri pe oră, potrivit administraţiei meteorologice de la Manila. Ar putea aduce ploi tropicale şi valuri de până la 6 metri înălţime în zonele de coastă din nordul Filipinelor. După Filipine, uraganul ar putea afecta şi regiunea Gudandong din estul Chinei, unde autorităţile se pregătesc deja pentru venirea sa.

Mangkhut a lovit deja insulele Marshall şi Guam, cauzând inundaţii catastrofale şi lăsând localnicii fără energie electrică. Mai multe linii aeriene şi-au redirecţionat zborurile.

10 milioane de oameni vor fi afectați de super-taifun. Acesta este asemuit cu taifunul Haiyan, care a omorât, în 2013, 6.300 de oameni,  iar peste 4 milioane de oameni au rămas fără locuinţe, atunci când acesta a lovit centrul arhipeleagului.

sursa: express.co

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg