copii-tailanda.jpg

Cei 12 copii blocaţi timp de 18 zile în peştera inundată din Thailanda au fost salvaţi. Şi antrenorul lor de fotbal a fost scos la suprafaţă. Pentru ei s-a mobilizat o lume întreagă.  

O misiune care părea imposibilă s-a încheiat cu succes. 18 scafandri, unii dintre cei mai buni de pe planetă, au intrat şi în dimineaţa de marţi în peşteră. 

Ultimii patru copii şi antrenorul lor au văzut lumina de la capătul tunelului. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Fiecare etapă a operaţiunii a fost un risc imens în labirintul de patru kilometri. În beznă totală, copiii au înotat, au mers şi şi-au făcut loc cu greu prin pasaje foarte înguste. Ploile de dimineaţă au complicat lucrurile. 

La intrarea în peşteră s-a aflat zilnic o armată de voluntari. Oameni veniţi din satele apropiate au făcut totul pentru a uşura munca salvatorilor.

Impresionat de tot ce a văzut în ultimele zile, miliardarul american Elon Musk a mers în Thailanda şi chiar a intrat în peştera inundată. A adus cu el un mini-submarin, construit în weekend ca să ajute echipele de intervenţie. 

Băieţii salvaţi vor sta o săptămână în spital, pentru că sistemul lor imunitar este slăbit. Se simt, însă, bine. Nu au febră, vorbesc cu medicii şi chiar cu cerut mâncărurile preferate. Ei par să aibă o stare psihică bună, spun cei care îi îngrijesc.

sursa: observator.tv

 


IT&C
  • Joi, 19 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

FIFA 18 a prezis că Franța va câștiga Cupa Mondială

EA Sports a a folosit jocul FIFA să prevadă că Germania va câștiga cupa în urmă cu patru ani și a făcut-o din nou în 2018, iar câștigătoarea a ieșit Franța. EA Sports a simulat meciurile din Rusia...