2735_LOTI_201804_robin_sf200-768px.jpg

În ciuda temperaturilor scăzute din Statele Unite, înregistrate luna trecută, anul acesta a marcat a treia cea mai caldă lună Aprilie la nivel planetar din ultimii 138 de ani, de când se fac măsurători meteo, potrivit oamenilor de ștință ai institului NASA Goddard.

Luna trecută a fost cu +0.86 °C mai caldă decât media lunii Aprilie în perioada 1951 – 1980, această valoare situându-se în graficul de creștere de 1,8 °C/secol din ultimii 40 de ani. Lunile Aprilie 2016 și Aprilie 2017 ocupă, încă, locul 1 și 2 în statistica oamenilor de știință.

Analiza lunară a celor de la GISS (Institutul Goddard) este realizată din date publice obținute de la circa 6.300 de stații meteo din întreaga lume, amplasate pe toate tipurile de suport (apă, sol, aer, inclusiv stațiile de cercetare din Antarctica)

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Întregistrările meteo globale moderne au început în jurul anului 1880 deoarece observațiile anterioare nu acopereau întreaga planetă.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Marți, 22 Ianuarie 2019
  • De Mihai Popescu

Cod galben de ninsori și viscol în Prahova

Prahova, în special zona de nord, se află sub atenționare ANM de cod galben de viscol și ninsori. Atenționarea expiră miercuri, la ora 10.  În acest interval, mai ales în zona de munte, va ninge...