vulcan hawaii.jpg

A fost emisă alertă roşie în Hawaii, ceea ce înseamnă că există riscul iminent al unei explozii de proporţii a vulcanului Kilauea.

Decizia a fost luată în această dimineaţă. O coloană tot mai groasă de fum, care se ridică până la aproape patru mii de metri altitudine, a provocat devierea curselor aeriene.

Vulcanul a început să erupă pe 3 mai, iar de atunci, în sol au apărut peste 20 de fisuri de mari dimensiuni, din care ţâşnesc lavă şi vapori toxici. 40 de case au ars complet, iar mii de oameni au fost deja evacuaţi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Geologii americani avertizaseră încă de săptămâna trecută că vulcanul ar putea să arunce pietre şi praf pe o rază de mai mulţi kilometri şi ar putea acoperi cu cenuşă oraşele din zonă.

sursa: digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.