sua-atac--ac-siria.jpg

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria drept reacție la presupusul atac chimic din orașul Douma. Operațiunea a fost lansată în zorii zilei și a vizat depozite cu arme chimice. Președintele american Donald Trump a anunțat atacul prin-un discurs televizat adresat națiunii. Rusia a avertizat că vor exista consecințe, în timp ce televiziunea siriană de stat a pretins că peste zece rachete au fost doborâte înainte să-și atingă ținta.

Atacul militar coordonat este al doilea moment din ultimul an în care Trump folosește forța împotriva regimului Assad și vine la nici două săptămâni după ce liderul american a anunțat ”retragerea” completă din Siria.

Presupusul atac chimic din orașul Douma nu a fost acțiunea unui ,,om”, a declarat Trump, vineri seară, într-un discurs adresat națiunii. ”A fost crima unui monstru”, a continuat el.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Exploziile s-au auzit în capitala Damasc, dar și în două locuri din apropierea de orașul Homs, a spus Pentagonul.

Ambasadorul Rusiei în SUA a reacționat spunând că atacul aliaților ,,nu va rămâne fără consecințe”.


Internațional
  • Joi, 12 Iulie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Israelul a bombardat locații din Siria

Aviaţia israeliană a efectuat raiduri în sud-vestul Siriei, joi dimineaţă. Au fost atacate trei locaţii militare aflate foarte aproape de graniţa dintre cele două ţări.  Presa de la Damasc susţine că au...