Longyearbyen.jpg

În Longyearbyen, Norvegia, înhumările sunt interzise prin lege încă din anul 1950. Deși pare o decizie absurdă, explicația este cțt se poate de logică.

 

Longyearbyen este un oraș situat pe insula Svalbard, la 1.000 km distanță de Polul Nord. Aici temperatura medie este de -17 grade Celsius, însă recordul negativ este de -46 de grade.

Din cauza frigului, solul este permanent înghețat, iar cadavrele înhumate aici nu se pot descopune. De aceea autoritățile au declarat ilegale înhumările. Prin urmare, cine moare aici trebuie să fie înmormântat în altă parte.

Din cauză că nu se pot descompune cadavrele, există riscul ca ele să poarte bacterii sau virusuri letale, punând astfel în pericol viața locuitorilor.

 

Un exemplu este epidemia de gripă spaniolă, care a ucis aproape 100 de milioane de oameni în întreaga lume, în 1918. Și aici au murit atunci 11 locuitori și au fost îngropați, dar cadavrele lor sunt încă intacte și astfel pot duce la răspândirea bolii.

De aceea, locuitorii din Longyearbyen au două variante: pot alege ca după moarte să fie incinerați, ori să fie înhumați pe continent. 

 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești