Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Longyearbyen.jpg

În Longyearbyen, Norvegia, înhumările sunt interzise prin lege încă din anul 1950. Deși pare o decizie absurdă, explicația este cțt se poate de logică.

Longyearbyen este un oraș situat pe insula Svalbard, la 1.000 km distanță de Polul Nord. Aici temperatura medie este de -17 grade Celsius, însă recordul negativ este de -46 de grade.

Din cauza frigului, solul este permanent înghețat, iar cadavrele înhumate aici nu se pot descopune. De aceea autoritățile au declarat ilegale înhumările. Prin urmare, cine moare aici trebuie să fie înmormântat în altă parte.

Din cauză că nu se pot descompune cadavrele, există riscul ca ele să poarte bacterii sau virusuri letale, punând astfel în pericol viața locuitorilor.

Un exemplu este epidemia de gripă spaniolă, care a ucis aproape 100 de milioane de oameni în întreaga lume, în 1918. Și aici au murit atunci 11 locuitori și au fost îngropați, dar cadavrele lor sunt încă intacte și astfel pot duce la răspândirea bolii.

De aceea, locuitorii din Longyearbyen au două variante: pot alege ca după moarte să fie incinerați, ori să fie înhumați pe continent. 


Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Sezonul de schi s-a încheiat la Sinaia

Autoritățile din Sinaia au anunțat închiderea sezonului de schi, din cauza temperaturilor ridicate și a stratului insuficient de zăpadă. Anunțul a fost postat pe o rețea de socializare de...

Viața Prahovei
  • Vineri, 20 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Cod galben de vânt puternic, la munte

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vânt, valabilă și în zona de munte a județului Prahova. Până la ora 15.00, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va sufla cu putere....

Politic
  • Vineri, 13 Aprilie 2018
  • De Roxana Tănase

Alegeri la TSD Prahova

Organizatia de Tineret a PSD Prahova își caută președinte, după ce Ionuț Cretu și-a dat demisia din funcție. Alegerile sunt programate la jumătatea lunii mai. Candidații sunt Adrian Bucur, fiul...

Național
  • Joi, 12 Aprilie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Vremea se va încălzi nefiresc de mult

De joi vremea se va încălzi din nou nefiresc de mult. Spre deosebire de prima jumătate a săptămânii, cele mai ridicate temperaturi vor fi în vest, nord-vest şi centru unde se vor atinge 27 de grade...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești