an 148.jpg

O eroare umană pare cea mai probabilă cauză a prăbușirii avionului Antonov, lângă Moscova, când au pierit toți cei 71 de oameni aflați la bord.

 

Potrivit anchetatorilor, pilotul nu a acționat sistemul de încălzire pentru Tubul Pitot, senzorul principal care determină viteza relativă a avionului, prin captarea presiunii din aer.

Din cauza fenomenului de givrare, acesta înghețase și a transmis date eronate. Iar procedura standard, în astfel de situații, presupune încălzirea tubului cu o rezistență electrică, fapt care nu s-ar fi petrecut, relatează ABC News.

Duminică, după decolarea de pe aeroportul Domodedovo, comandantul de bord a trecut avionul pe pilot automat, dar a preluat din nou comenzile manuale când a văzut date contradictorii în privința vitezei.

 

Apoi a efectuat o serie de manevre, aducând inclusiv avionul în picaj sub un unghi de 30 - 35 de grade. Catastrofa s-a petrecut la 6 minute după decolare.

 

Internațional
  • Duminică, 11 Februarie 2018
  • De Andra Ilie

Accident aviatic soldat cu 61 de morți. VIDEO

Un avion care transporta 65 de pasageri și 6 membrii ai echipajului s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Accidentul s-a produs în Rusia, la 100 de km de Moscova. Pentru că la locul tragediei au...

Național
  • Vineri, 09 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Moșii de iarnă - tradiții și obiceiuri

Biserica Ortodoxă Română prăznuiește, sâmbătă, 10 februarie,  Moșii de iarnă sau Sâmbăta Morților, unde în fiecare biserică se oficiază Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru cei...

Internațional
  • Vineri, 09 Februarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Bursa de la New York s-a prăbușit din nou

Bursa de pe Wall Street s-a încheiat din nou în scădere, iar indicele bursier Dow Jones a înregistrat, joi, o scădere de peste 1.000 de puncte, coborând cu 4,15% din valoarea iniţială, informează...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești