bacterii.jpg

Uscătoarele de mâini instalate în locuri publice, precum restaurante sau mall-uri, ar putea fi o sursă de îmbolnăvire.

Cel puțin așa rezultă dintr-un experiment care s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare. O tânără din California a recoltat bacteriile rezultate după folosirea unui astfel de dispozitiv, rezultatul fiind șocant.

“Aici, vedeți ceea ce a crescut într-un vas Petri la câteva zile după ce l-am introdus, pentru doar trei minute, într-un uscător de mâini dintr-o toaletă publică. Da, doar trei minute”, a scris tânăra alături de o fotografie în care se văd o multitudine de ciuperci și bacterii apărute în recipientul respectiv. Vasul Petri este un recipient rotund, fabricat din sticlă sau material plastic, folosit pentru cultivarea microorganismelor sau mostrelor de animale sau plante, potrivit observator.tv.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanții producătorul dispozitivului, Dyson Airblade, neagă acuzațiiile și susțin că sunt certificate ca fiind igienice de către cercetători universitari și sunt folosite de spitale, producători de alimente și afaceri din toată lumea.


Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 08 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din comuna Plopu - UPDATE

Pompierii militari sunt în alertă sâmbătă noapte după ce focul a izbucnit la o casă din satul Hârsa, comuna Plopu. Incendiul se manifestă violent la întreaga locuință, potrivit ISU Prahova. UPDATE -...