aboneaza-te la ziarul fara reclame

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

falcon heavy.jpg

SpaceX a lansat cu cucces cea mai puternică rachetă din lume - Falcon Heavy. Din cauza vântului puternic compania a amânat lansarea pentru ora 8:45 GMT (22:45, ora României) de pe platforma din Florida de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat.

Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a decolat de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida în ropotele de aplauze ale echipei SpaceX. După câteva minute, două dintre propulsoarele auxiliare reutilizabile s-au detaşat de racheta principală, aşa cum trebuiau, şi au revenit singure la sol. Propulsorul central nu a reuşit să aterizeze pe o barjă din Oceanului Atlantic, aşa cum era planul. Totuşi, inginerii de la SpaceX spun că, per total, lansarea a fost un succes.

Racheta lansată de SpaceX nu a avut echipaj uman, în schimb, a avut o încărcătură neobișnuită: o maşină electrică Tesla Roadster produsă tot de Elon Musk.

Rachetele Falcon 9 au fost folosite de mai multe ori în cadrul misiunilor de reaprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale. Acestea s-au întors de 21 de ori aterizând pe uscat sau pe barje amplasate pe ocean.


IT&C
  • Luni, 21 Mai 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cum ștergi istoricul vizionărilor de pe YouTube

  YouTube este o companie Google și, la fel ca gigantul din Mountain View, generează majoritatea banilor din reclamele afișate în timpul clipurilor pe care le vizionezi. Pe lângă faptul că...

Național
  • Joi, 17 Mai 2018
  • De Georgiana Kelemen

Uber Eats s-a lansat și în România

Despre Uber Eats s-a speculat și zvonit în ultimele luni. Compania a spus încă din 2017 că va avea încă un serviciu nou pentru România și acum, în sfârșit, îl lansează. E vorba de livrat mâncare,...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești