idee-restaurant-tokyo-japonia.jpg

Clienții unui restaurant din Tokyo au posibilitatea de lua masa și să nu plătească dacă sunt de acord să muncească timp de 50 de minute pentru local. 

Sekai Kobayashi este o tânără de 33 de ani care și-a deschis un restaurant unde oamenii pot munci în cadrul localului în loc să plătească. Femeia și-a propus să contribuie cum poate la combaterea foametei, potrivit The Straits Time.

„Oferim mâncare în locul a 50 de minute de muncă la restaurant. Am folosit acest sistem pentru că am vrut să ajut oamenii înfometați care nu și-ar permite să meargă la restaurant”, afirma tânăra.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cadrul localului care poate găzdui maxim 12 clienți în același timp, nu există angajați, în afara de de tânăra de 23 de ani, potrivit digi24.ro

Clienții au opțiunea să plătească pentru mâncare sau o primească gratuit când vor ei, pe baza unui cupon. Înainte să primească cuponul, doritorii servesc la mese, șterg mesele sau spală vasele.

Până acum, peste 500 de oameni, incluzând studenți, au ales să muncească pentru masă, pentru a economisi bani, sau din alte motive.

Sekai Kobayashi spune că și-a dorit să creeze locul unde „oricine se simte binevenit”.

„Întotdeauna am ieșit pe profit”, spune femeia despre restaurantul ei, unde un prânz costă 900 de yeni japonezi (10.50 dolari americani).