lapte-praf-lactalis-declaratie.jpg

Gigantul alimentar Lactalis retrage peste 12 milioane de cutii de lapte praf pentru bebeluşi vândute în Franţa şi în alte 82 de ţări, după apariţia unor cazuri de contaminare cu salmonella. Precizările au fost făcute de directorul companiei într-un interviu pentru presa franceză. Sâmbătă, ministrul de Finanţe anunţa că trebuie retrasă întreaga producţie de la una dintre fabricile din Franţa.

Lactalis promite să despăgubească toate familiile afectate. Potrivit autorităţilor, 35 de copii mici au fost diagnosticati cu infecţie cu salmonela în Franţa, după ce au consumat lapte praf sau mâncare pentru bebeluşi produse la una dintre fabricile companiei. A apărut o îmbolnăvire şi în Spania şi un caz suspect în Grecia. Între timp, victimele s-au constituit într-o asociaţie, care susţine că plângerile vor fi nu de ordinul zecilor, ci al sutelor.

În plin scandal, un fost salariat care a muncit mulţi ani la fabrica în cauză a declarat pentru France 2 că nu este deloc surprins de ce s-a întâmplat. El a povestit că, după ce a lucrat în alte locuri cu igienă ireproşabilă, ce a văzut la fabrica Lactalis l-a scandalizat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Când vezi sitele lăsate pe jos, când vezi perii care ajung pe jos sau cu care s-a şters praful o săptămână apoi sunt folosite la curăţarea ţevilor. Chiar nu ai de ce să fii surprins că a putut fi contaminat un circuit de lapte praf. Instrucţiunile de curăţenie sunt sumare. Prioritatea a fost în mod clar producția”, afirmă un fost angajat, pentru France 2.

La solicitarea jurnaliştilor, purtătorul de cuvânt al companiei a replicat că există porceduri stricte de igienizare şi că se fac regulat verificări. Fabrica unde s-a produs contaminarea a oprit producţia. 250 de salariaţi sunt în şomaj tehnic. Doar 70 mai lucrează.

Citește continuarea pe digi24.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.