amy dolly.jpg

Amy "Dolly" Everett, o fetiță de 14 ani din Australia, imaginea firmei de retail Akubra, și-a pus capăt zilelelor în urma unor mesaje primite pe Facebook.

Tatăl fetiței spune ca voia să „scape de tot răul din lume”, dar că nu va ști niciodată ce „durere și ce gol imens a lăsat în urmă”. Într-o postare pe Facebook, acesta i-a invitat la înmormântare pe cei care au hărțuit-o. „Dacă oamenii care cred că au făcut o glumă bună și cei care se simt mai bine când îi hărțuiesc și îi agresează pe alții văd această postare, vă rog să veniți la înmormântare ca să vedeți cu ochii voștri consecințele devastatoare pe care le-ați creat”, a scris Tick Everett.

Amy Everett era imaginea uneia dintre cele mai cunoscute firme de retail australiene și participase, la vârsta de 8 ani, într-o campanie de promovare a pălăriilor fabricate de companie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tragedia a readus în discuție efectele negative ale rețelelor sociale asupra tinerilor și numărul în creștere de sinucideri ale adolescenților din cauza hărțuirilor la școală sau în mediul online.

Facebook cere ca toți utilizatorii rețelei să aibă minimum 13 ani și nu permite înregistrarea conturilor celor sub această vârstă. Însă potrivit unui studiu realizat de The Social Age, aproximativ 59% dintre copii folosesc o rețea de socializare mai devreme de vârsta de 10 ani. Acestora le este foarte ușor să mintă în legătură cu anul nașterii lor și să își facă conturi pe Facebook sau Instagram, mai ales dacă părinții nu le supraveghează activitatea pe internet sau cred că rețelele de socializare sunt inofensive pentru cei mici.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.