farmacist.jpg

Un farmacist german este judecat pentru că ar fi diluat medicamentele a peste 1.000 de oameni bolnavi de cancer pentru a câștiga mai mulți bani. Procesul a început marți, acuzațiile iscând unul dintre cele mai mari scandaluri medicale din Germania, din ultimele decenii.

Procesul a început marți, la o instanță din orașul german Essen. Bărbatul cunoscut sub numele de „Peter S.” are 47 de ani și este acuzat că a pus în pericol viața a peste 1.000 de bolnavi de cancer diluând medicamente, în perioada 2012-2016, dar și că a încălcat legea produselor medicale din Germania. Peter S. este vizat de 27 de capete de acuzare de tentativă de vătămare corporală, precum și fraudă, scrie Deutsche Welle.

Farmacistul ar fi folosit în prepararea tratamentelor substanțe cu puține incrediente active în 61.980 de cazuri, în perioada 2012-2016. Mai apoi, bărbatul, care a lucrat la una dintre companiile farmaceutice din orașul Bottrop,  cerea decontarea medicamentelor caselor de asigurări. Astfel, farmacistul ar provocat o pagubă de 56 de milioane de euro companiilor de asigurări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul, care a fost arestat în noiembrie 2016,  va face până la 10 ani de închisoare și își va pierde licența de farmacist. Procesul ar urma să dureze aproximativ 14 zile.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.