poetul canibal.jpg

Un tânăr de 22 de ani, care a câştigat concursul "Poetul Anului" al Uniunii Scriitorilor Ruşi în 2016, a recunoscut că a înjunghiat o femeie şi apoi i-a mâncat creierul.

O întâlnire romantică  din Valdai, oraş din nord-vestul Rusiei, a luat o turnură macrabă. Pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii, un tânăr rus, pe nume Dmitri Lucin, a fost invitat la o femeie de 45 de ani pentru o cină romantică.

Potrivit anchetatorilor întâlnirea romantică a degenerat într-o dispută între cei doi. Tânărul şi-a lovit gazda de mai multe ori cu o sticlă de vin în cap, iar după ce aceasta a leşinat a înjunghiat-o de mai multe ori, provocându-i moartea. Dmitri Lucin i-a despicat apoi craniul cu un ciocan şi i-a mâncat bucată cu bucată creierul, asezonat cu sânge.  

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tânărul a fost arestat la scurt timp după tragedie şi şi-a recunoscut vinovăţia. El a spus că şi-a întâlnit victima pe reţelele sociale. După o evaluare psihiatrică, s-a constatat că era pe deplin conştient de acţiunile sale în momentul faptelor. Suspectul aşteaptă în prezent procesul de ucidere şi de profanare a corpului victimei.  

Conform presei ruse, în 2016 Dmitri Luşin a câştigat concursul "Poetul Anului 2016" organizat de Uniunea Scriitorilor din Rusia.   În septembrie un alt caz de canibalism a şocat opinia publică din Rusia. Un cuplu a fost suspectat că a ucis şi a mâncat 30 de persoane. Cazul a ieşit la iveală după ce câţiva muncitori care reparau un drum din regiunea Krasnodar, în sud-vestul Rusiei, au găsit un telefon mobil în care erau fotografii cu un bărbat de peste 30 de ani alături de mâna şi capul tăiat unei femei.    

Telefonul a fost predat poliţiştilor, care l-au identificat pe posesor. Era vorba de Dmitri Bakşaev, un muncitor în construcţii în vârstă de 35 de ani. Suspectul a susţinut că a găsit capul în apropiere de o academie de aviaţie militară, l-a fotografiat şi l-a luat acasă în glumă, apoi l-a aruncat la gunoi.   

Dar, câteva zile mai târziu, poliţia a găsit în locul indicat de suspect trupul dezmembrat al unei femei. S-a aflat apoi că bărbatul a lucrat la academie, iar soţia sa, în vârstă de 42 de ani, era asistentă acolo.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.