proteste kiev.jpg

În Piaţa Independenţei din Kiev, celebrul „Maidan” unde a avut loc revoluţia din iarna lui 2014, au fost din nou ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. Mii de oameni s-au adunat în fața sediului Parlamentului pentru a cere demisia președintelui Petro Poroșenko. Opoziţia îl consideră pe acesta o piedică în calea reformării ţării şi a luptei împotriva corupţiei.

Ucrainenii au început deja să amplaseze corturi în Piaţa Independenţei din Kiev şi spun că vor rămâne acolo până când nu le vor fi indeplinite dorinţele.

„Ştiţi care ne sunt principalele cereri: adoptarea celor trei legi, pe care parlamentul refuză să le adopte: ridicarea imunitaţii parlamentare, crearea unui tribunal anticorupţie şi liste electorale deschise. Cât o să stăm aici? Cât e nevoie ca să adopte aceste legi. E simplu. Dacă trebuie să fim aici o lună, o să fim aici o lună. Dacă sunt două, o să stăm două”, a declarat un protestatar.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Manifestanților li s-a alăturat şi fostul preşedinte georgian Mihail Sakaaşvili, devenit de anul trecut un puternic adversar al lui Petro Poroşenko. Autorităţile de la Kiev i-au retras cetăţenia ucraineană şi paşaportul, dar Mihail Saakaşvili a forțat granița pentru a intra în ţară. Obiectivul său este să-l înfrângă pe actualul lider de la Kiev în următoarele alegeri prezidenţiale.

Petro Poroşenko, care a venit la putere ca urmare a unor imense demonstraţii care au avut loc tot în Piaţa Independenţei, a încercat să aibă un ton conciliant şi a spus că protestele sunt un element important al democraţiei. Totuşi, forţele de ordine au blocat străzile care duc spre clădirile administrative şi au instalat puncte de control în jurul Maidanului din Kiev.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Monden
  • Luni, 17 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Christian Sabbagh părăsește Kanal D

Christian Sabbagh părăsește trustul Kanal D, după 8 ani în care a fost prezent pe micile ecrane. Cunoscutul prezentator de știri Christian Sabbagha anunțat în mediul online faptul că își încheie...