captura med.jpg

Interpolul a anunţat luni că a confiscat 25 de milioane de medicamente contrafăcute şi interzise în lume, distribuite pe internet. Captura este una record şi are o valoare de peste 51 de milioane de dolari, relatează AFP. La operaţiune a luat parte şi România.

Printre medicamentele confiscate se numără suplimente alimentare, analgezice, tratamente împotriva epilepsiei şi disfuncţiilor erectile, precum şi produse nutriţionale, se arată într-un comunicat al agenţiei pentru cooperare poliţienească internaţională, cu sediul la Lyon.

Operaţiunea Pangea X a fost desfăşurată în 123 de ţări – un număr record – în perioada 12-19 septembrie. Ofiţerii au arestat 400 de persoane. De asemenea, 3.584 de site-uri au fost închise, iar peste 3.000 de anunţuri online pentru produsele farmaceutice au fost suspendate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Potrivit Interpol, Pangea X a anchetat şi vânzarea ilegală de echipamente medicamente, precum implanturi dentare, prezervative, seringi şi material chirurgical, în valoare de peste 5000.000 de dolari.

Interpol evocă, în comunicatul său, participarea, pentru prima dată, a numeroase ţări africane. “Vânzarea de produse farmaceutice contrafăcute sau false reprezintă un subiect tot mai îngrijorător în lume, pentru că prezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor de bună credinţă, care consideră că medicamentele sunt fără riscuri”, a declarat Immanuel Sam, responsabil al biroul Interpol din namibia.

Operaţiunea Pangea a fost lansată în 2008, cu numai opt ţări participante.

Sursa: news.ro


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Duminică, 14 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

Când trecem la ora de iarnă

România se pregătește pentru trecerea la ora de iarnă. Astfel, în noaptea dintre 27 și 28 octombrie ceasurile se vor da cu o oră înapoi, ora 04:00 devenind ora 03:00. Romanii se vor bucura astfel de o...

Economic
  • Joi, 11 Octombrie 2018
  • De Andra Ilie

De ce s-a scumpit laptele în magazine

Preţul laptelui crud de la poarta fermelor din România a crescut în luna august cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, fiind cea mai semnificativă majorare din UE, indică ultimele date ale...