mark.jpg

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg l-a angajat pe Joel Benenson, fost consiler al lui Barack Obama şi strateg al campaniei prezidenţiale a candidatului democrat Hillary Clinton, pe un post de consultant, precizează site-ul Politico.com.

 

Benenson Strategy Group, compania lui Joel Benenson, va efectua cercetări de piaţă pentru Iniţiativa Chan-Zuckerberg, organizaţie cu caracter filantropic. Joel Benenson nu este primul consultant politic cooptat de către Mark Zuckerberg.

În luna ianuarie a acestui an, Zuckerberg a angajat un alt personaj cu experienţă în consilierea politică. Este vorba de David Plouffe, fostul manager de campanie al lui Barack Obama. Ken Mehlman, care a condus campania prezidenţială din 2004 a lui George W. Bush, a fost şi el angajat de Zuckerberg, iar la începutul anului şi Amy Dudley, fostă consilieră pe probleme comunicare a unui senator democrat, a fost cooptată de fondatorul Facebook.

Chiar dacă a precizat că deocamdată nu urmăreşte să candideze pentru vreo funcţie publică, numele lui Zuckerberg este des speculat în presa americană în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale din 2020.

 

Luna trecută, rezultatele unui sondaj efectuat în Statele Unite scot în evidenţă că că 40% dintre americani l-ar susţine pe Mark Zuckerberg într-o eventuală candidatură la preşedinţie împotriva lui Donald Trump.

 

IT&C
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Test important făcut de Facebook în mai multe țări

Test important făcut de Facebook la un nou algoritm: pe wall, pe feed-ul principal, rămân postările de la prieteni, iar celelalte pagini intră într-un feed separat, intitulat Explore, titrează...

bunatati-de-topoloveni-header.gif