tibi.jpg

Îl cheamă Tiberiu Danciu și a împlinit 18 ani în drum spre America, unde a obținut locul I și titlul de campion Microsoft Word, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2017. Tiberiu este elev al Colegiului Național „Grigore Moisil” din București și este primul român care devine campion absolut la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, organizat anual de Certiport împreună cu Microsoft.

 

Finala 2017 a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist s-a desfășurat la Anaheim, California, SUA, în perioada 31 iulie – 2 august, iar în acest an a fost a 15-a ediție a concursului.

În total, la ediția din acest an au participat peste 560.000 de candidați din întreaga lume. În finală, Tiberiu a concurat cu 156 de competitori din 49 de țări. Tiberiu a ieșit primul din sala de competiții, după aproximativ 20 de minute, în care a demonstrat nu numai că răspunde cel mai bine, dar și că a identificat cele mai multe „capcane” din subiect.

Performanța este remarcabilă cu atât mai mult cu cât România nu s-a situat între țările favorite. Tiberiu Danciu, care deține două certificări internaționale MS Office, a devenit campion, după ce la selecția națională din aprilie 2017 de la București a obținut un scor perfect, de 1000 din 1000 de puncte, în doar 11 minute și 36 de secunde.

 

Certificarea MOS i-a adus lui Tiberiu Danciu un premiu în valoare de 7.000 USD și un Xbox One din partea Microsoft, dar performanța lui nu este izolată. El studiază continuu mai multe aplicații  MOS, fiind certificat internațional în aplicațiile Excel și Word, prin examene susținute în centrul de certificare autorizat Certiport, deschis în cadrul Colegiului Național Grigore Moisil, din București, unde este elev.

Clasamentul competiției de anul acesta din California:

  • Microsoft Excel 2016: John Dumoulin, Virginia, USA
  • Microsoft Excel 2013: JiaXi Dai, China
  • Microsoft Word 2016: Cheng Wai Fung, Hong Kong
  • Microsoft Word 2013: Tiberiu Danciu, Romania
  • Microsoft PowerPoint 2016: Pattarapong Tantikowit, Thailand
  • Microsoft PowerPoint 2013: Yip Pak Ming, Hong Kong

 

 

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif