codul-europei-canicula.jpg

Este cod roşu de caniculă, astăzi, în nouă state europene. Sunt aşteptate temperaturi între 30 şi 40 de grade Celsius, din Elveţia în Ungaria şi din sudul Poloniei până în Sicilia. Cea mai gravă situaţie pare a fi în Balcanii de Vest: Serbia şi Croaţia sunt integral sub avertizare cod roşu toată ziua. Canicula este cauzată de un front cald venit din Africa, care s-a abătut de câteva zile peste sudul şi centrul Europei.

 

Lucifer - aşa au numit italienii valul de caniculă venit în peninsulă din Africa. Niciodată în ultimii 200 de ani nu a fost atât de cald, au spus meteorologii.

La Roma şi Bologna au fost înregistrate ieri temperaturi de 41 de grade. Iar la Napoli a fost şi mai rău: s-au simţit peste 50 de grade Celsius. Chiar şi în nordul ţării, la Milano, a fost extrem de cald. În ultimele trei zile, serviciile de urgenţă au primit peste 1500 de apeluri, doar de la oameni afectaţi de caniculă.

Citește continuarea pe digi24.ro

 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...

bunatati-de-topoloveni-header.gif