Jmhhc2g9Zjg0MmI3M2JhN2RiNDA4YmIyMjQ2ZWU3ZTM0ZDM2NjU=.thumb.jpg

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs în noaptea de joi spre vineri în apropierea unor destinații turistice foarte frecventate din Turcia și Grecia, având epicentrul în Marea Egee.  

 

Cel puțin doi oameni au murit și 100 au fost răniți pe insula Kos, din Grecia, în timp ce în orașul turc Bodrum s-au produs inundații din cauza unui tsunami. La Bodrum, cel puțin 70 de oameni au ajuns la spital, fiind răniți în încercarea de a se evacua din stațiune după cutremur. 

Cei doi turiști morți sunt din Turcia și Suedia, relatează Associated Press, care citează autoritățile elene. Cei doi se aflau într-un bar al cărui acoperiș s-a prăbușit peste ei.

Patru dintre răniţi sunt într-o stare îngrijorătoare. Mai multe clădiri vechi din Kos au fost transformate în ruine, iar fotografiile postate pe reţelele sociale arată scene de haos şi panică. Turiştii nu au mai avut curaj să stea în camere aşa că au petrecut noaptea sub cerul liber, pe plaje sau pe şezlongurile de lângă piscine.  

 

 

Național
  • Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
  • De Andra Vlad

Cutremur în Vrancea

Vineri seara, la ora 16:58, în Vrancea, s-a produs un cutremur la o adâncime de 104 kilometri. Potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), citat de realitatea.net, seismul a avut...