fb-post.jpg

Utilizatorii chinezi întâmpină dificultăţi în folosirea serviciului de mesagerie, iar specialiştii susţin că de vină este guvernul chinez.

În prezent, WhatsApp pare să fie blocat parţial în China. Nu se pot trimite poze sau capturi video şi, uneori, nu ajung nici măcar mesajele care conţin doar text. Experţii în securitate au confirmat pentru The New York Times că în spatele acestei blocări se află guvernul chinez.
Neexistând vreo comunicare oficială din partea regimului comunist de la Beijing, serviciul celor de la Facebook se poate aştepta să fie blocat complet în perioada imediat următoare sau să fie doar ceva temporar. În cazul blocării permanente, WhatsApp ar urma să se alăture unui lung şir de site-uri şi servicii online blocate de guvernul chinez.
Cenzura nu este o noutate pentru China, existând un lung istoric al unor astfel de intervenţii. Nu mai departe de luna trecută, trei dintre cele mai importante servicii de streaming video din China, Sina Weibo, iFeng şi ACFUN, au fost cenzurate pe motiv că nu se aliniază la reglementările naţionale şi încurajează discursul negativ.
Pe de altă parte, blocarea WhatsApp ajută rivalul local WeChat, care este oricum mai popular în China decât aplicaţia celor de la Facebook.

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...

Național
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Cum se vor modifica salariile de la 1 ianuarie 2018

De la 1 ianuarie, Guvernul schimbă filosofia fiscală pe piața muncii. Astfel, contribuțiile sociale trec exclusiv în sarcina angajaților, iar firmele vor plăti doar „taxa de solidaritate” de 2%. Salariile...

bunatati-de-topoloveni-header.gif