khuram-butt.jpg

Khuram Butt, liderul atacului din Londra, ar fi fost instruit de un cleric islamist să profite de sistemul britanic pentru a primi ajutor social pentru a-și finanța atacul din urmă cu o săptămână, scrie The Telegraph.

 

Clericul Anjem Choudary și-a instruit toți adepții despre cum pot profita de sistemul de acordare beneficiilor și ajutoarelor sociale, pe care le numea "indemnizații pentru jihadiști". Choudary a fost arestat în luna septembrie și condamnat la cinci ani și jumătate de închisoare, pentru acte de terorism.

Khuram Butt a lucrat, timp de șase luni, la metroul din Londra, până în octombrie, când a fost concediat din cauza întârzierilor repetate. Ulterior, el nu a mai avut vreo slujbă, așa că a aplicat pentru a primi ajutorul social în valoare de 300 de lire pe lună acordat șomerilor. El a primit ajutor social timp de un an și înainte să se angajeze la metrou, după ce a demisionat de la KFC.

Printre beneficiile pe care le mai primea Butt din partea guvernului britanic se mai număra alocația pentru copil, dar și chiria pentru apartamentul său din Barking. În total, el primea 23.000 de lire anual.

 

Citește continuarea pe digi24.ro

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif