balcani-amenintare-isi.jpg

Jihadiștii Statului Islamic amenință cu dezălnțuirea unor „campanii de teroare” în Peninsula Balcanică, pentru pedespirea „infidelilor” sârbi, croați și musulmani.

 

„Jurăm pe Allah, nu am uitat Balcanii”, se arată în versiunea bosniacă a revistei Rumiyah, finanțată de ISIS, relatează Balkan Insight.

Într-un articol numit „Balcanii – sânge pentru dușmani și miere pentru prieteni”, gruparea teroristă amenință direct sârbii și croații pentru războaiele balcanice din anii 1990, precum și pe musulmanii care au „trădat” credința islamică.

”Curând, soldații califatului vor mărșălui prin Belgrad, Zagreb, Sarajevo, Tirana, Priștina, Skopje și alte orașe, smulgându-le capetele infidelilor și împrăștiindu-le sângele”, avertizează articolul din publicația jihadistă.

 

Revista Rumiyah a fost publicată în mai multe limbi, inclusiv în engleză, germană, franceză și turcă, fiind editată de către instrumentul mass-media al Statului Islamic, trustul Al-Hayat.

Bosnia-Herțegovina se confruntă cu grave probleme economice și cu o profundă inechitate socială. Acest marasm face ca musulmanii bosniaci săraci și șomeri să fie vulnerabili la propaganda agresivă a Statului Islamic, spune Goran Kovacevici, profesor la Facultatea de Criminologie și Studii de Securitate a Universității din Sarajevo.

Potrivit datelor oficiale, Bosnia-Herțegovina este unul dintre principalii exportatori regionali de jihadiști în Orientul Mijlociu.  

 

sursa: digi24.ro

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....

bunatati-de-topoloveni-header.gif