fara-gluten-dieta.jpg

Un bebeluș în vârstă de șapte luni a murit din cauza dietei fără gluten pe care părinții au ales să i-o dea, a decis un tribunal belgian, potrivit Independent.

 

Bebelușul Lucas cântărea doar patru kilograme la șapte luni, adică jumătate decât greutatea normală pentru vârsta lui, atunci când a murit, în 2014.

În dieta lui erau incluse produse fără gluten. Deși medicii i-au avertizat pe părinți că nu e o alimentație indicată pentru un copil mic, aceștia au hrănit copilul inclusiv cu lapte de quinoa.

În ultimele zile de viață, copilul respira cu greutate, cu toate astea, părinții nu s-au gândit să-l ducă la medic. La autopsie s-a descoperit că era deshidratat și avea stomacul gol.

 

Procurorii belgieni îi acuză pe părinți pentru moartea bebelușului: „Părinții au pus singuri diagnosticul că băiatul are intoleranță la gluten și lactoză”.

Părinții sunt acuzați, de asemenea, că l-au dus pe Lucas la un medic homeopat în cealaltă parte a țării, în loc să-l ducă la cel mai apropiat spital. În acest timp copilul murea de foame.

Citește articolul integral pe digi24.ro

 

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif