terorist-fbi-investigat.jpg

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare a Senatului american, Charles Grassley, le-a cerut miercuri oficialilor FBI să explice cum o fostă angajată, traducătoarea Daniela Greene, cu acces la informaţii strict secrete, a reuşit să fugă în Siria şi să se mărite cu un cunoscut terorist al Statului Islamic pe care trebuia să îl ancheteze, relatează CNN, citat de News.ro.

 

Grassley a trimis o scrisoare FBI şi Departamentului de Justiţiei pentru a cere clarificări în legătură cu această posibilă problemă privind securitatea naţională.

Grassley a fost unul dintre cei vehemenţi critici ai FBI în ultimii ani, acuzând serviciul de abuz de putere şi de probleme legate de disciplină. Senatorul cere o protecţie mai mare pentru angajaţii care divulge abuzuri.

„Când şi cum a aflat FBI că Greene şi Cuspert au o relaţie romantică?”, a întrebat senatorul. „Vă rog să explicaţi cum s-a dezvoltat această relaţie fără să ştie FBI”, a adăugat el.

 

De asemenea, oficialul a cerut detalii despre procedurile FBI de monitorizare a deplasărilor angajaţilor, dar şi ce măsuri au fost luate pentru ca „un astfel de incident să nu aibă loc din nou în viitor”.

Citește articolul integral pe digi24.ro

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif