france-under-attack.jpg

Un poliţist a fost ucis într-un atac care a avut loc în inima Parisului, pe bulavardul Champs-Elysées. Atacatorul a coborât dintr-o maşină, înarmat cu cu Kalaşnikov, şi a deschis focul asupra unui camion al poliţiei. Un ofiţer a murit şi alţi doi au fost răniţi. Preşedintele Francois Hollande a declarat că acesta a fost un atentat terorist.

 

Era ora 21.00, iar magazinele şi cafenelele de pe Champs-Élysées erau pline. Este unul dintre cele mai vizitate, dar şi cele mai bine păzite locuri din lume. Un camion al poliţiei era staţionat la jumătatea bulevardului care duce la Arcul de Triumf.

„Bărbatul cu un Audi vechi, gri, a parcat chiar în spatele camionului şi a coborât cu un Kalaşnikov. Am auzit şase focuri de armă şi am crezut că sunt petarde. Ne-am uitat toţi pe stradă, dar nu se vedea nimeni. Era ascuns în spatele camionului şi trăgea asupra poliţiei”, a explicat un martor.

 

Schijele au atins şi o turistă. Atacatorul a fost şi el ucis. Bărbatul care a deschis focul era cetăţean francez, în vârstă de 39 de ani. El fusese arestat în 23 februarie tocmai pentru că îşi manifestase dorinţa de a ucide poliţişti, dar a fost eliberat din lipsă de probe.

„A ucis un poliţist şi a rănit alţi doi. A rănit uşor şi o turistă străină, care era acolo şi care a fost atinsă de schije. Teroristul a fost neutralizat de focurile de ripostă ale unora dintre poliţiştii care fuseseră vizaţi”, a explicat procurorul general al Franței, Francois Molins.

Citește continuarea pe digi24.ro