norvegia-cerse.jpg

Politicienii norvegieni şi-au exprimat furia, dar şi întristarea după ce o investigaţie a televiziunii naţionale NRK a dezvăluit cum mulţi cerşetori români fac parte din organizaţii criminale implicate în prostituţie, tâlhărie şi trafic de droguri. Jurnaliştii norvegieni au descoperit, de pildă, că cerşetoarele românce purtând haine ponosite peste zi devin noaptea prostituate îmbrăcate la modă pe străzile din Bergen, relatează presa norvegiană, citată de News.ro.  Adeseori, bărbaţii norvegieni care apelează la serviciile româncelor sunt beți și în final sunt tâlhăriţi, iar banii ajung la cei care conduc aceste rețele.

 

Bărbaţii români din aceste organizaţii de crimă organizată se laudă cu banii câştigaţi pe reţelele sociale.

Totuși, notează o publicație norvegiană de limbă engleză, este puţin probabil ca indignarea stârnită de acest reportaj al televiziunii norvegiene să ducă la scoaterea în afara legii a cerşetoriei în Norvegia.

„Sunt trist pentru că noi vedem cum sunt exploataţi oamenii. Aș vrea să aflu, pe de altă parte, cum exploatează unii sistemul într-un mod în care nevoiaşii sunt suspectaţi că sunt membri ai unor grupări criminale”, a declarat Erlend Horn, un politician din Partidul Liberal.

 

 Cei care colectează banii au fost filmaţi alături de cerşetoare pe străzile din oraşul Bergen. Ei ar administra locuinţe în care până la 20 de bărbaţi şi femei locuiesc împreună, în Bergen. Pe rețelele sociale ei se laudă că cerşetorii vând inclusiv droguri şi se plâng în glumă că nu există aglomerație în autobuze pentru a jefui călătorii.

Citește continuarea pe digi24.ro

 

Național
  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Un șofer a ars de viu în mașină lângă București

Sfârşit tragic pentru un bărbat, în această dimineaţă, pe drumul ce leagă Pipera de Tunari. Şoferul a murit carbonizat după ce maşina în care se afla a lovit cu viteză, spun martorii, piciorul unei...

bunatati-de-topoloveni-header.gif