sua-coreea.jpg

Vicepreședintele american, Mike Pence, care efectuează o vizită în Coreea de Sud, a avertizat luni regimul nord-coreean „să nu pună la încercare determinarea” președintelui Donald Trump și a amintit că noul lider de la Casa Albă a ordonat deja atacuri executate recent în Siria și Afganistan, transmite Agerpres.

 

„Vom neutraliza orice fel de atac și vom face față oricărei provocări nucleare sau cu rachete printr-un răspuns copleșitor”, a declarat Mike Pence după întrevederea avută cu președintele interimar sud-coreean Hwang Kyo-Ahn.

Anterior, Mike Pence a declarat în prima zi a vizitei sale în capitala sud-coreeană că „toate opțiunile sunt pe masă” pentru rezolvarea problemei amenințărilor militare venite dinspre Coreea de Nord, după ce armata nord-coreeană a efectuat sâmbătă un nou test cu rachetă, aparent eșuat, și experții se tem că Phenianul pregătește în plus și un nou test nuclear.

 

Vicepreședintele american a avertizat de asemenea că „epoca răbdării strategice a trecut”, aluzie la doctrina administrației Barack Obama, care avea în vedere o strategie ce combina refuzul dialogului cu Phenianul și înăsprirea sancțiunilor, fostul președinte american sperând că în acest mod regimul nord-coreean va face concesii la capitolul înarmării nucleare ori se va confrunta cu tensiuni interne.

Un subiect important pe agenda discuțiilor purtate de Mike Pence în Coreea de Sud este instalarea în această țară a sistemului antirachetă american THAAD (U.S. Terminal High Altitude Area Defense).

Ministerul sud-coreean al Apărării a anunțat luni, potrivit agenției Yonhap, că planul privind desfășurarea cât mai rapidă în Coreea de Sud a sistemului THAAD nu se va schimba.

Citește continuarea pe digi24.ro