Fidel Castro, fostul preşedinte al Cubei, a murit la vârsta de 90 de ani. Viaţa lui, însă, putea să se sfârşească mult mai devreme. Potrivit agenţiei Reuters, citată de The Independent, de-a lungul anilor au existat mai multe încercări de asasinare a liderului cubanez, cele mai multe dintre ele venind chiar din partea CIA şi fiind de-a dreptul bizare, scrie Mediafax.

 

Potrivit Reuters, au existat pest 600 de încercări de asasinare la adresa lui Fidel Castro, foarte multe dintre ele fiind puse la cale de CIA. Dacă aceste încercări ar fi reuşit, viaţa fostului preşedinte cubanez ar fi fost de mult timp încheiată, informează Gândul. Între toate aceste planuri de ucidere a lui Castro, s-au remarcat unele de-a dreptul bizare.

1. Una dintre încercări a fost aceea de a pune toxine într-una dintre ţigările cu care se fotografia, de obicei, fostul lider cubanez.

2. O altă idee a fost aceea de a face să îi cadă părul din barbă, astfel încât să i se distrugă popularitatea.

 

3. Documente din timpul mandatului lui Bill Clinton sugerează că unul dintre planuri a fost ascunderea de exploziv într-o vietate acvatică, idee generată din faptul că Fidel Castro adora să facă scufundări.

4. O altă încercare a fost aceea de contaminare chimică a costumului de scufundări al lui El Comandante, fapt care urma să îi provoace acestuia o boală de piele.

5. O coincidenţă ciudată a făcut ca, în ziua în care a fost asasinat John F Kennedy, CIA să dea o seringă camuflată într-un stilou unuia dintre cei care trebuia să îl omoare pe Castro.

 

sursa: realitatea.net