Un important dispozitiv de cautare a fost desfasurat in noaptea de joi spre vineri in sudul Frantei pentru a gasi un barbat suspectat de uciderea unei angajate de la un azil de batrani pentru clerici, relateaza AFP.

 

Cu putin timp inainte de 02:00 GMT, un elicopter survola zona, cu largi fascicule de lumina, in cadrul unei operatiuni de urmarire a unui barbat inarmat care a dat buzna joi seara, cu o cagula pe cap, la azilul de batrani 'Les Chenes verts', o unitate pentru calugari si calugarite apartinand Societatii misiunilor in Africa (SMA), situata in Montferrier-sur-Lez, aproape de Montpellier.

Individul a ucis o angajata si a tinut 70 de calguari ostatici.

 "In acest stadiu al anchetei, niciun element nu permite de a caracteriza motivele" crimei, a declarat presei procurorul din Montpellier, Christophe Barret.

 

Ipoteza unui atac terorist nu este in acest moment privilegiata, a indicat o sursa apropiata anchetei, in timp ce Franta se confrunta de aproape doi ani cu un val de atacuri jihadiste fara precedent.

Aceste atacuri s-au soldat cu 238 de morti, intre care un preot ucis in plina slujba religioasa la Saint-Etienne-du-Rouvray, aproape de Rouen.

Potrivit primelor elemente, cu putin timp inainte de 21:00 GMT joi, "un individ singur, cu cagula pe cap si inarmat cu un cutit si cu o pusca a dat navala in azil", au afirmat surse apropiate anchetei, precizand ca motivele agresorului nu sunt cunoscute pentru moment si nici profilul sau.

 

"In jurul 22:00 (21:00 GMT), o femeie care lucreaza la azilul de batrani a sunat la politie, spunand ca a fost atacata de un om", a relatat procurorul Barret.

Aceasta femeie - o angajata, care fusese legata si careia i-a fost pus un calus in gura - a reusit sa se elibereze pentru a da alarma. Ea a fost gasita de jandarmi "nevatamata, dar in stare de soc", a adaugat magistratul.

In schimb, o alta femeie a fost gasita fara suflare de jandarmi la sosire, a adaugat procurorul, fara sa precizeze modul in care aceasta a fost ucisa.

 

O unitate speciala a jandarmeriei a fost trimisa la fata locului in jurul orei 23:30 GMT. Un dispozitiv de cautare a fost desfasurat pentru a prinde agresorul.

sursa: stirileprotv.ro

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif