refugiati bulgaria

Cel puțin 26 de persoane au fost rănite și peste 300 au fost reținute în cursul unor incidente violente care au izbucnit joi în cea mai mare tabără pentru migranți din Bulgaria, situată la Harmanli, în sudul țării, relatează Agerpres.

 

Bilanțul, citat de AFP, a fost anunțat de premierul Boiko Borisov.

„S-a pus capăt revoltei”, a declarat Boiko Borisov la postul național de radio BNR, după o vizită în tabăra de la Harmanli în cursul nopții de joi spre vineri. „În jur de 300 de migranți, printre care șase considerați periculoși pentru siguranța națională, au fost reținuți", iar 24 de polițiști și doi migranți au fost răniți, a precizat premierul bulgar.

 

Joi seară, poliția a făcut uz de tunuri cu apă și gloanțe oarbe pentru a-i respinge pe sutele de migranți care aruncau cu pietre și încercau să fugă din tabăra în care erau închiși de trei zile.

În cursul dimineții, aproximativ 1.500 de afgani și irakieni, jumătate dintre migranții găzduiți în tabăra de la Harmanli — situată în apropierea frontierei cu Turcia—, incendiaseră pneuri auto și au aruncat cu pietre înspre reprezentanții forțelor de ordine, provocând intervenția a 250 de polițiști, jandarmi și pompieri pentru a-i potoli.

Citește continuarea pe digi24.ro