erdogan

Binali Yildirim, premierul turc, a retras acordul pentru proiectul de lege care ar fi permis amnistia bărbaţilor care întreţin relaţii sexuale cu minore, dacă aceştia s-ar fi căsătorit cu victimele lor, informează site-ul postului BBC News, citat de Mediafax. Guvernul a acţionat chiar înainte ca legea controversată să fie înaintată votului parlamentar final. 

 

Proiectul de lege a stârnit proteste şi critici la nivel internaţional, Turcia fiind acuzată că această lege reprezintă o formă mascată de a legaliza pedofilia pentru că încurajează violul statutar şi practica căsătoriilor cu minore.

Organizaţiile ONU au solicitat respingerea legii din partea Guvernului turc, pentru că ar prejudicia abilitatea statului de a combate abuzurile sexuale.

Guvernul de la Ankara a comunicat că scopul iniţial al acestei legi a fost de a reabilita bărbaţii închişi pentru căsătorii cu minore, dar care deţineau consimţământul fetei sau al familiei acesteia.

 

Vârsta legală la care se poate căsători o persoană în Turcia este de 18 ani, dar căsătoriile cu minore sunt în continuare extrem de răspândite.

sursa: realitatea.net

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...

bunatati-de-topoloveni-header.gif