truump

Ocuparea posturilor în administraţia sa va fi primul test căruia trebui să-i faţă faţă Donald Trump pentru a demonstra ceea ce a susţinut în campania electorală: că experienţa sa de om de afaceri îl face un preşedinte mai bun decât orice politician. Pe cine angajează şi cum o face va fi primul semn al stilului de management pe care îl va aplica în „compania” cu milioane de angajaţi pe care o preia pe 20 ianuarie 2017, scriu jurnaliştii de la The New York Times.

 

A treia zi după alegerea sa ca preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump şi-a îndreptat atenţia asupra echipei sale de tranziţie - cea care va prelua, efectiv, administraţia de la democraţii lui Barack Obama. Iar prima măsură luată a fost să-l înlocuiască pe şeful acesteia, controversatul guvernator al statului New Jersey Chris Christie. În perioada de tranziţie, echipa lui Donald Trump va fi condusă de vicepreşedintele ales, Mike Pence. Următoarea decizie a fost înfiinţarea unor posturi de vicepreşedinţi, care le-au revenit lui Chris Christie, fostului primar al New York-ului Ruddy Giuliani şi fostului preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich. Adică politicienii republicani care l-au susţinut activ în campania electorală. Din echipă fac parte trei dintre copiii preşedintelui ales (Ivanka, Donald Jr. şi Eric) şi ginerele (Jared Kushner). De asemenea, Donald Trump l-a sunat pe Mitt Romney, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din 2012, poate pentru un sfat.

Conform The New York Times, sunt cel puţin 4.100 de posturi care trebuie să-şi găsească, în scurt timp, noi ocupanţi. Iar principalul responsabil pentru găsirea acestora este Donald Trump, cel care nu are niciun fel de experienţă şi legătură cu politica şi guvernarea federală.

articolul integral pe digi24.ro

 

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif