print Japonia

Asemeni mamei sale Masako, afectată de o profundă depresie de peste 20 de ani, prințesa Aiko, fiica moștenitorului la tronul Japoniei, suferă de asemenea de tulburări depresive care o împiedică să meargă la școală. Uneori viața de prințesă nu este atât de roz pe cât pare, notează online ziarul spaniol ABC.

 

Prințesa Aiko, în vârstă de 14 ani și cunoscută pentru faptul că nu a fost văzută niciodată zâmbind în vreo fotografie, lipsește de peste o lună de la prestigioasa școală de fete Gakushuin, potrivit unui comunicat al Casei imperiale japoneze. Pare să fie un blestem care planează asupra familei prințului moștenitor Naruhito. Mai întâi soția sa, "prințesa tristă" Masako, iar acum fiica ei, Aiko, au căzut victime presiunii asfixiante pe care o exercită viața de la curte.

Explicația oficială este că Prințesa Aiko a fost obligată să lipsească de la școală din 26 septembrie ca urmare a "oboselii" pe care i-au provocat-o primele examene de după vacanța de vară. Pe de altă parte, se pare că a făcut prea mult efort la orele de gimnastică, iar sănătatea ei fizică a avut de suferit. Deși este îngrijită la Spitalul Casei Imperiale, medicii nu i-au găsit nicio suferință fizică și pun starea ei pe seama oboselii.

In 2010, printesa japoneza Aiko, pe atunci în vârstă de 8 ani, a început să frecventeze cursurile fără regularitate, ea ajungând la şcoală când şi când, şi atunci pentru numai 3 ore pe zi, doar în compania mamei ei, prinţesa Masako.

 

Nu este prima oară când Prințesa Aiko are probleme la școală. Caracter timid și introvertit, prințesa a lipsit deja în 2010 de la cursuri din cauza hărțuielii unor colegi de la școala primară. Copleșită de "comportamentul grosolan" al unor copii, Aiko nu s-a putut întoarce la școală decât câteva ore, însoțită de mama ei, Masako.

Înscrisă la o şcoală prestigioasă, prinţesa a fost  afectată de unele incidente la şcoală, cand un grup de baieti din clasă a deranjat-o, ceea ce a făcut chiar ca Palatul Imperial sa intervină. De atunci suferă de dureri de stomac şi atacuri de anxietate, motiv pentru care nu se prezintă la şcoală decât sporadic, relatează femalefirst.co.uk.

Motivul suferintelor printesei, copil unic al moştenitorului tronului nipon - motiv pentru care si legea ar fi putut fi schimbată, în absenta unui moştenitor de sex masculin - este acela ca tânăra, elevă a Şcolii Primare Gakushuin, în districtul Shinjuku, s-a speriat de comportamentul băietilor care îi sunt colegi.Conform The Telegraph, printesa a fost de-a dreptul şocată de comportamentul acestora, deşi tot ce i s-a întâmplat a fost ca doi colegi să alerge spre ea. Prinţesa s-a temut că aceştia ar putea intra în ea sau chiar să o dărâme. Marcată de incident, printesa nu a mai venit la şcoală. Instituţia a anunţat că va lua măsuri, directorul şcolii spunând că a fost vorba despre o neinţelegere.

 

sursa: agerpres.ro