cutremur

Un seism foarte puternic s-a produs duminică în centrul Italiei, regiune deja lovită puternic în urmă cu câteva zile de o serie de alte cutremure.

 

UPDATE: Centrul european pentru seisme a înregistrat încă cinci cutremure mai mici după cutremurul inițial, a cărui magnitudine este estimată la 6,5, dar care s-ar fi produs la o adâncime de numai 10 kilometri, mult mai mică decât s-a anunțat inițial. 

Următoarele seisme produse au avut magnitudini de 4,6, respectiv 4,1, 3,5, 4,1 și 4,8. Sunt localizată în aceeași regiune din centrul Italiei, la adâncimi de 12, 13, respectiv 10 kilometri.  

UPDATE:  USGS revizuiește magnitudinea cutremurului la 6,6, după ce inițial anunțase o magnitudine estimată la 7,1. Este însă un fapt obișnuit ca magnitudinea inițială să fie revizuită. 

 

Institutul american pentru geofizică USGS estimează că epicentrul cutremurului este situat la 68 de kilometri est-sud-est de Perugia și s-a produs la o adâncime de 108 kilometri.

Seismul a fost resimțit la Roma mai puternic decât cel de la Amatrice, a relatat Sergiu Balaban, jurnalist român aflat în capitala Italiei. Pe străzi se aud ambulanțe, iar oamenii ies în stradă.

sursa: digi24.ro