imigranti calais

Autoritățile franceze încep luni evacuarea taberei scăpate de sub control din nordul Franței, de unde intenționează să mute imigranții în condiții mai bune, pe tot teritoriul țării. Aproximativ 7.000 de imigranți trăiesc în condiții deplorabile în tabăra de la Calais.

 

UPDATE. Migranții au început să sosească luni la punctul de adunare stabilit de autoritățile franceze pentru evacuarea din "Jungla" de la Calais, imensă tabără precară de refugiați în nordul Franței, relatează Agerpres.

"Jungla" de la Calais, imensa tabără de migranți improvizată în nordul Franței, va fi evacuată începând de luni, cu speranța de a pune capăt acestui simbol al eșecului Uniunii Europene în fața crizei migratorii, comentează France Presse.

Operațiunea, la care participă 1.250 de polițiști, ar urma să dureze aproximativ o săptămână. Aproximativ 7.000 de bărbați, femei și copii așteaptă de luni de zile în această tabără improvizată rezolvarea situației lor, care pentru cei mai mulți înseamnă speranța de a traversa Canalul Mânecii.

 

În tabăra de refugiați de la Calais cunoscută ca "jungla" au avut loc duminică violențe, relatează DPA în ajunul începerii operațiunilor de evacuare.

Televiziunea franceză BFMTV a difuzat imagini cu zeci de refugiați care aruncau pietre spre poliție, iar forțele de ordine au reacționat lansând gaze lacrimogene.

Christian Salome, liderul organizației umanitare Auberge des Migrants, a declarat ziarului Journal de Dimanche că unii refugiați vor încerca să se refugieze în Calais și există "amenințarea reală să ajungem la urmăriri", potrivit Agerpres. Prefectul departamentului Pas de Calais, Fabienne Buccio, s-a arătat însă mai optimist, afirmnd că mutarea este "o șansă excepțională" pentru migranți.

 

În containerele-locuință de la Calais ar urma să rămână doar minorii neînsoțiți, iar cei care au rude în Regatul Unit ar trebui primiți acolo, susține guvernul de la Paris.

sursa: realitatea.net

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif