siria

Israelul a lovit marți seara poziții din Siria, la câteva ore după ce a dezmințit afirmația armatei siriene că ar fi doborât două avioane israeliene, transmite AFP.

 

Două proiectile trase din Siria căzuseră ceva mai devreme în porțiunea din platoul Golan ocupată și anexată de Israel, fără a face victime, a anunțat armata israeliană. "Aviația israeliană a ripostat (...) vizând baterii de artilerie ale regimului sirian din centrul înălțimilor Golan din Siria", a precizat un comunicat al armatei.

Armata siriană declarase că apărarea sa antiaeriană a doborât un avion și o dronă militară ale Israelului după acest atac și, în urma dezmințirii israeliene, nu a adus probe în sprijinul afirmațiilor.

Deși Israelul și Siria sunt încă oficial în război, Israelul încearcă să evite implicarea în conflictul din Siria. Forțele armate israeliene au ripostat totuși de mai multe ori, în ultimele zile, la tiruri de artilerie provenite din Siria. De obicei, Israelul prezintă astfel de lovituri ca rătăcite, în contextul luptelor din Siria, dar face guvernul de la Damasc răspunzător pentru orice atacuri lansate de pe teritoriul sirian, menționează AFP.

 

sursa: agerpres.ro