romani italia

Ministrul Muncii, a povestit la Digi24 câteva dintre momentele care l-au impresionat în Italia, în timpul vizitei pe care a făcut-o împreună cu premierul Dacian Cioloş.

 

„Ce e important ca reacţie e că m-aş fi asteptat ca atunci când vorbeam cu oamenii despre ajutoare, prima întrebare n-a fost ce ne daţi şi cât, prima replică a fost: ce bine că nu suntem singuri. Ce bine că primesc ajutor de la ai lor”, a povestit ministrul.

El a făcut referire şi la îngrijitorii români, care au rămas alături de bătrâni, în casele afectate de cutremur.
 „Mi s-a părut senzaţional că n-au plecat la cutremur. Au stat să-i ajute pe bătrâni să iasă de sub dărâmături. Au fost invitaţi de familiile bătrânilor şi sunt în continuare cu familiile acelea. Sunt acte de solidaritate umană, care arată caracterul acelor persoane. Nu s-au gândit la ei, ci au stat cu acei bătrâni. Prin acei oameni, România a dobândit respect”, a adăugat Pîslaru.

Românii afectaţi de cutremurul din Italia urmează să primească ajutoare de urgenţă din partea Guvernului României, până în prezent fiind 23 de dosare în lucru, iar alte cinci complete şi urmează să fie depuse.

Sumele vor fi de până la 10.000 de euro pentru cei care aveau case în proprietate şi vor să reconstruiască.

Ministrul Muncii a precizat că documentele sunt gestionate de o echipă special trimisă în zonă formată din psiholog, asistent social şi ataşatul pe probleme de muncă în Italia, astfel că victimele cutremurului nu vor fi nevoite să meargă la ambasadă şi să completeze hârtii.

„În premieră, deci niciodată n-a mai existat aşa ceva pentru o comunitate de români. Avem acolo psiholog, deci doctor psiholog trimis de Ministerul Sănătăţii, asistent social care este trimis din partea Ministerului Muncii şi ataşatul de muncă care era deja acolo la ambasadă din partea Muncii care se duc în acest trio şi fac mini anchete să vadă eligibilitatea şi să-i ajute pe oameni cu dosarele. Nu e o chestie să-i pui pe oameni să se ducă ambasadă să completeze”, a declarat Dragoş Pîslaru.

continuarea pe digi24.ro

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....

bunatati-de-topoloveni-header.gif