Atac Franta

Gruparea teroristă Stat Islamic plănuia un masacru mai mare decât cel comis la Paris, în noiembrie anul trecut, când 130 de oameni au fost ucişi. Informaţia a fost obţinută de postul de televiziune CNN, care susţine că jihadiştii intenţionau să lovească în mai multe ţări europene, simultan sau imediat, după atacurile din capitala Franţei. Iar pericolul nu a trecut, pentru că organizaţia teroristă ar pregăti noi atentate pe continent.

 

Jurnaliştii de la CNN au obţinut 90.000 de pagini de documente şi fotografii cu detalii despre planurile grupării teroriste Stat Islamic de a ataca ţinte din străinătate. Acestea au fost obţinute de la anchetatori din mai multe ţări europene şi de la surse din interiorul investigaţiei de la Paris. "Modul de operare a ISIS este mult mai sofisticat şi se bazează pe un sistem logistic foarte bine pus la punct", susţine un analist CNN pe probleme de terorism.

Paul Cruickshank, analist CNN pe probleme de terorism: „În Franţa, ne putem aştepta la o serie de tentative de atacuri sau comploturi în următoarele luni. Situaţia de securitate este într-adevăr foarte gravă. Din date recente, obţinute de serviciile europene de informaţii, ISIS a forţat creşterea numărului de simpatizanţi din Europa, la care ajunge prin reţelele sociale, prin mesaje criptate care îndeamnă la comiterea de atacuri.”

Potrivit postului american de televiziune, teroriştii au instalate pe telefoane aplicaţii care permit ascunderea numărului de pe care sună, cel al interlocutorului şi a locului de unde are loc apelul. În plus, ISIS îşi protejează misiunile oferind gradual bani şi informaţii. Astfel, dacă o etapă eşuează, celelalte nu sunt periclitate.

 

Paul Cruickshank, analist CNN pe probleme de terorism: „În Franţa sunt în jur de 11.000 de extremişti islamişti, ce provoacă îngrijorare. E o cifră astronomică. Dintre ei, 2.000 sunt bănuiţi de legături cu reţele de jihadişti care recrutează pentru Siria. Din nou, o cifră foarte mare. Nu există resurse pentru monitorizarea permanentă a tuturor.”

Potrivit documentelor obţinute de CNN, celula operaţională din Europa pune la cale noi atacuri şi aşteaptă instrucţiuni de la comandanţii ISIS din Siria.

 

sursa: digi24.ro

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif