zboruri

România are cele mai ieftine curse aeriene interne din Europa după intrarea pe cursele interne a operatorului low cost Blue Air, preţul mediu la 100 de kilometri fiind de 7,12 euro, semnificativ sub nivelul din alte state. Preţurile călătoriilor cu trenul sau cu autobuzul din România sunt uşor sub media europeană, arată un studiu publicat luni de compania online germană de călătorii GoEuro și citat de News.ro.

 

Studiul incude date privind preţurile călătoriilor din 40 de state europene, însă în 16 dintre acestea nu există zboruri interne şi nu au preţuri disponibile.

Potrivit studiului, după România, în clasamentul celor mai ieftine ţări în privinţa călătoriilor interne cu avionul urmează Portugalia, cu 8,01 euro/100 km, Rusia (8,49 euro), Turcia (8,62 euro) şi Spania (12 euro). 

"România urcă pe prima poziţie în rândul ţărilor din Europa în care călătoria cu avionul costă cel mai puţin, cu puţin peste 7 euro pentru 100 km. Singura companie aeriană low cost care operează zboruri interne în România este Blue Air, care are curse între principalele oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Iaşi, Sibiu şi Constanţa. Un zbor intern mediu, de exemplu între Bucureşti şi Cluj-Napoca, costă rareori peste 30 euro", se arată în studiu.

 

Blue Air, a treilea jucător de pe piaţa românească a transportului aerian de pasageri, după Wizz Air şi Tarom, a demarat curse interne în iunie, atacând poziţia Tarom, care a avut monopol pe zborurile din interiorul României până vara aceasta.

Compania operează patru zboruri pe săptămână  pe ruta Bucureşti - Cluj-Napoca, dar a anunţat că va tripla numărul de zboruri pe această rută începând din octombrie. În plus, Blue Air lansează din octombrie zboruri între Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Biletele de avion Blue Air sunt disponibile la tarife începând de la 89,99 lei, TVA si taxe incluse, dar cu locuri limitate.

 

articolul complet pe digi24.ro