jurnalista sua

O jurnalistă americană a fost arestată de autorităţile turce luna aceasta şi inculpată pentru intrarea neautorizată într-o zonă militară, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, John Kirby, citat de BBC News.

 

Statele Unite au precizat că menţin legătura cu oficialii turci în acest dosar, scrie News.ro.

Lindsey Snell, originară din Florida, este ţinută într-o închisoare din provincia Hatay, din sudul ţării, iar oficiali consulari au vizitat-o pe 26 august, a adăugat Kirby.

 

Potrivit paginii sale de Facebook, Lindsey Snell este originară din Daytona, Florida, şi trăieşte la Istanbul.

Pe Twitter, femeia se descrie drept o jurnalistă şi a fost corespondent în străinătate şi producător pentru Vocativ, din martie 2014, arată pagina sa de LinkedIn.

Ea a absolvit Universitatea Florida şi Facultatea de Drept a Universităţii Foldham.

În ultimul său mesaj de pe Twitter, din 5 august, Snell a scris că a fost răpită în luna iulie, de Frontul al Nusra, un fost afiliat al-Qaida, şi că a scăpat. Ea susţine că a fost ţinută într-o peşteră de militanţi, deşi primise permisiunea să filmeze pe teritoriul din Siria pe care îl controlează aceştia.

“Trebuie să le cer scuze prietenilor şi colegilor pentru toată durerea şi teama pe care vi le-am provocat. Vă iubesc pe toţi şi apreciez fiecare efort făcut pentru a-mi asigura eliberarea”, a adăugat ea.

Snell, care s-a identificat drept musulmană, afirmă că stătea la rudele unuia dintre martirii recenţi ai grupării militante atunci când a fost arestată.

“Datorită situaţiei mele unice, am reuşit să îmi conving răpitorii să îmi permită să folosesc un telefon (…), ceea ce, în cele din urmă, mi-a permis să îmi plănuiesc fuga, dar care mi-a permis şi să documentez o mare parte din perioada mea de captivitate cu fotografii şi clipuri”, a adăugat ea.

Două zile mai târziu, ea a fost reţinută de autorităţile turce. Potrivit cotidianului proguvernamental Yeni Safak, Snell a fost arestată în apropiere de frontiera cu Siria.

„O jurnalistă americană a fost capturată în timp ce încerca să treacă ilegal graniţa, a fost prezentată în instanţă şi arestată. Procesul este în curs. Deocamdată nu ştim dacă este spion sau nu”, a explicat guvernatorul de Hatay, Ercan Topaca.

Un oficial din Departamentul american de Stat a declarat că nu este clar de ce a călătorit femeia în Siria şi dacă arestarea sa are vreo legătură cu profesia de jurnalist.

sursa: realitatea.net