pfizer

Pfizer este aproape de un acord de preluare a companiei de biotehnologie Medivation, preluare care ar adăuga în portofoliul grupului farmaceutic american unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente destinate tratării afecţiunilor oncologice, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de MarketWatch.

 

Acordul de 14 miliarde de dolari, integral în numerar, ar putea fi anunţat cel mai devreme în cursul zilei de luni, a spus una din surse.

Medivation este una dintre cele mai atractive companii independente de biotehnologie, datorită importanţei unui medicament pentru tratarea cancerului de prostată aflat în portofoliul acesteia.

 

Medicamentul, Xtandi, generează deja vânzări anuale de circa 2 miliarde de dolari şi există potenţialul ca acestea să crească de peste două ori, potrivit analiştilor.

Grupul Pfizer este interesat să îşi extindă gama de astfel de tratamente oncologice. Xtandi ar conferi Pfizer un avantaj pe piaţa medicamentelor pentru cancerul de prostată, venind în completarea tratamentului Ibrance, care este pe cale să fie un mare succes.

sursa: realitatea.net