incendii california

Incendiile de vegetaţie au făcut prăpăd în nordul Californiei! Cel puţin 175 de case şi peste 1.200 de hectare de vegetaţie au fost făcute scrum şi situaţia este departe de a fi sub control! Autorităţile au decis să evacueze patru mii de oameni. Pe de altă parte, un val de caniculă care a adus maxime de peste 36 de grade, a provocat moartea a patru persoane în Philadelphia.

 

Un peisaj apocaliptic a fost lăsat în urmă de incendiile de vegetaţie în nordul statului California.

„Aici am crescut. Aici era toată viaţa noastră şi a vecinilor. Uitaţi-vă la ce trebuie să se întoarcă. Este îngrozitor.”

 

Doug Pitmann, purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din California: „Desigur, distrugerile sunt imense. Distrugerile sunt vaste. Sunt sute de case, clădiri şi structuri care au ars.”

Flăcările s-au extins rapid din cauza secetei şi a vântului puternic şi au ajuns de necontrolat. Oamenii au avut la dispoziţie câteva minute să-şi strângă lucrurile, înainte de a fugi.

- Aţi apucat să luaţi tot ce voiaţi?

- Nu, deloc!

- Ce aţi luat?

- Soţia, câinele, rulota, patefonul, câteva haine şi maşina soţiei, doar atât.

O mie de pompieri au fost trimişi la faţa locului, ajutaţi de elicoptere şi avioane-cisternă. Situaţia rămâne gravă şi în alte zone ale Californiei, unde 35 de mii de hectare de vegetaţie s-au făcut scrum din cauza incendiilor. Este al cincilea an la rând în care statul american este afectat de secetă, motiv pentru care vegetaţia foarte uscată ia foc extrem de repede.  

sursa: digi24.ro