soleta2

O casă gândită și produsă în România are parte de mediatizare internațională, după ce un mare ziar francez a ales să o prezinte drept o excelentă casă la țară.

 

Le Figaro, ziar cu un tiraj zilnic de peste 320.000 de exemplare și cu milioane de vizitatori în mediul online, arată că o locuință produsă în România, Soleta zeroEnergy, este o soluție perfectă pentru o viață fără facturi, la țară.

„O frumoasă casă de la țară, foarte aerisită, dar cu un decor căruia nu îi lipsește șarmul. Adusă din România, Soleta zeroEnergy este cea mai mică dintre gamă de case modulare ecologice create de Fundația Iustin Capră pentru invenții și tehnologie durabilă. Un concept ecologic inteligent, dar și cu meritul de a avea un preț acceptabil, până în 50.000 de euro”, scrie  jurnalistul Le Figaro Quentin Perinel în categoria siteului dedicată special sectorului imobiliar.

Casa este construită din lemn și izolată inteligent, pentru a „crea o legătură puternică între interior și natura dimprejur”. „E folosită din plin și lumina naturală. Casa are parte de un sistem de izolație eficient, dar, totodată, de o ventilație bine pusă la punct. Suprafața acestei case? 48 de metri pătrați, cărora li se adaugă un mezanin de 9 metri pătrați și o terasă de 22. Deloc gigantică, dar spațiul este inteligent folosit”, adaugă jurnalistul.
Prețurile afișate pe siteul producătorului nu includ TVA. Un internaut francez, potențial cumpărător, a cerut producătorului român un deviz și a aflat că, pentru a construi casa în Franța, prețul este aproximativ dublu față de cel din România. Prețurile afișate pe site sunt cele valabile pentru cumpărătorii români.

Ce prețuri au casele Soleta

 

Soleta One Plus – cu un living, bucătărie, două dormitoare și o baie – și dotată cu sisteme pentru a produce singură energie electrică costă circa 45.000 de euro.

Soleta Two Plus – cu living cu bucătărie, trei dormitoare, 2 băi și o suprafață de 84,5 metri pătrați – costă circa 59.000 de euro.

Soleta Three Plus – cu suprafața utilă de circa 100 de metri pătrați împărțită în living, două dormitoare cu dressing, bucătărie închisă, două băi – costă circa 75.000 de euro.

 

Soleta Four Plus are 156 de metri pătrați utilă și e formată din living cu bucătărie, 3 dormitoare, living cu birou, trei băi și spații de depozitare. Prețul este de 109.000 de euro, plus TVA.

soleta3soleta4soleta5soleta6soleta7

sursa: greatnews.ro
 

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....

bunatati-de-topoloveni-header.gif