traficanti de arme

Răsturnare de situaţie în cazul reportajului Sky News despre presupuşii traficanţi de arme din România. Intermediarul întregii afaceri susține că jurnalistul britanic ştia că cei pe care îi intervievează nu sunt infractori şi chiar i-ar fi plătit să apară în înregistrare. De altfel, şi replicile din material ar fi concepute chiar de jurnalistul britanic Stuart Ramsey. Intermediarul a fost reținut de procurorii DIICOT, iar casele unor suspecți sunt percheziţionate.

 

Au apărut primele imagini cu armele care aparțin presupușilor traficanți din reportajul Sky News. Armele de vănătoare ar fi fost deținute legal. Ele au fost aduse la DIICOT. 

Armele sunt de tip AK, una dintre arme este produsă în România, însă există o diferență foare mare între armele de asalt AK 47 și armele de vânătoare. 

 

Presupușii traficanți de arme din România ar fi primit de la jurnalistul britanic 2000 de euro pentru a apărea în acest material.

Interesul celor de la Sky News s-ar fi materializat în data de 18 iulie 2016, atunci când reprezentanții postului ar fi sunat un român care lucra în Marea Britanie, cerându-i acestuia să le fie călăuză în România. Jurnaliștii doreau să realizeze un reportaj despre traficul de arme în Europa.

Aceasta a fost tema propriu-zisă comunicată românului care lucra în Marea Britanie. Jurnaliștii i-au spus însă că vor să arate și modul în care românii, dar și cetățenii europeni se pot feri și contracara acest trafic.

Pentru a realiza acest reportaj s-a stabilit o dată ulterioară la care reprezentanții postului Sky News să ajungă pe aeroportul din Târgu Mureș. S-a întâmplat la 29 iulie, iar a doua zi, împreună cu călăuza română, s-au întâlnit cu presupușii „traficanți”. Jurnaliștii le-ar fi cerut persoanelor cu care s-au întâlnit să facă rost de două cagule și să execute o filmare într-o zonă muntoasă.

Sursa: digi24.ro