erdoganputin

Preşedintele turc Recep Erdogan merge azi la Sankt Petersburg. Este prima întâlnire a preşedintelui turc cu Vladimir Putin după doborârea avionului rusesc de către Turcia, în toamna anului trecut. Preşedintele rus a fost printre primii care şi-au exprimat susţinerea pentru omologul său turc, după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

 

Cei doi lideri ar urma să discute despre problema ridicării embargoului rusesc asupra produselor alimentare, reluarea zborurilor charter, construcția gazoductului TurkStream, situația din Siria sau lupta împotriva terorismului, potrivit Agerpres.

Relațiile dintre cele două țări au fost extrem de tensionate, fiind afectate de doborârea unui bombardier rusesc Su-24 de către aviația turcă la granița cu Siria în noiembrie anul trecut.

 

La 29 iunie, Putin și Erdogan au avut o convorbire telefonică în timpul căreia au convenit să ia măsuri pentru normalizarea relațiilor dintre țările lor, precum și asupra unei întâlniri personale. Putin i-a spus lui Erdogan că mesajul său de la 27 iunie, când președintele turc a cerut scuze pentru moartea pilotului Su-24, a creat condițiile prealabile pentru reluarea colaborării.

sursa: digi24.ro