inchisoare roman anglia

Un român în vârstă de 43 de ani a fost condamnat la 13 ani de închisoare în Marea Britanie, după ce a violat o femeie, relatează Daily Mirror. Cristian-Adrian Lascu a negat acuzaţiile.

 

Potrivit procurorilor însărcinaţi cu dosarul, pe 9 februarie 2015, Lascu şi un alt bărbat şi-au urmărit victima de 42 de ani în timp ce aceasta se întorcea acasă, noaptea, în Cleethorpes, Lincolnshire.

Femeia a intrat pe alee, unde a fost prinsă şi ţintuită pe jos. Lascu şi-a violat victima şi apoi a plecat, spunându-i că “a obţinut ce a vrut”, a explicat unul dintre procurori, relatează News.ro.

Femeia “a suferit de stress post-traumatic (…). Nu mai poate ieşi după lăsarea întunericului, dacă nu este însoţită de cineva în care are încredere. Este reticentă faţă de bărbaţi când iese şi intră în panică, dacă cineva se află în spatele ei”, a adăugat magistratul.

 

“Era timidă, dar foarte independentă – dar după aceea a devenit retrasă şi temătoare”, a subliniat el referindu-se la victimă.

Atunci când a fost arestat, românul a vorbit urât despre femeie şi a sugerat că trebuia să se aştepte la un atac, pentru că era beată.

“Ai ales o victimă care era deosebit de vulnerabilă din cauza cantităţii (de alcool – n.r.) pe care o consumase”, i-a spus judecătorul Simon Jack românului, când a anunţat sentinţa.

 

Cristian-Adrian Lascu a ispăşit o pedeapsă de 12 ani de detenţie în România pentru jaf şi pentru atacarea unei fete de 15 ani, înainte de a pleca în Regatul Unit. 

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif