teroristiii

Poliția germană a arestat miercuri un refugiat algerian în vârstă de 19 ani care fugise dintr-un centru de psihiatrie și striga "Vă arunc în aer". Este cel mai recent incident dintr-o serie ce a întins nervii la maximum în țară, relatează agenția Reuters.

 

Poliția federală germană l-a arestat pe solicitantul de azil în principala gară din Bremen (nordul Germaniei), după o urmărire de o oră care a determinat evacuarea centrului comercial din Bremen. 

Poliția a precizat că ancheta continuă. 
    
Potrivit autorităților, suspectul fusese arestat în weekendul trecut pentru mai multe furturi. În timp ce se afla în detenție, el și-a manifestat simpatia față de Statul Islamic, dar și față de adolescentul înarmat care vinerea trecută a ucis nouă persoane într-un centru comercial din Munchen. Poliția a precizat însă că nu există dovezi că ar avea legături cu organizații teroriste. 

Tânărul fusese mutat ulterior într-o unitate psihiatrică, după ce a încercat de mai multe ori să se rănească. Autoritățile au determinat că era consumator de droguri și reprezenta un pericol pentru sine și pentru ceilalți din jur. A reușit să scape din unitatea de psihiatrie miercuri dimineață. 

 

Germania rămâne în alertă maximă după o serie de atacuri soldate cu 15 morți începând din 18 iulie. Bilanțul îi include pe patru dintre atacatori. Oficialii germani au declarat că două dintre incidente au legătură cu Statul Islamic.

sursa: digi24.ro

 

bunatati-de-topoloveni-header.gif