israel

Israelul este singura ţară de care se tem luptătorii Statului Islamic, a dezvăluit jurnalistul german Jürgen Todenhöfer, care a petrecut 10 zile alături de membri ai ISIS, în Mosul (Irak).

 

„Singurul stat de care se tem este Israelul. Mi-au spus că armata israeliană este prea puternică pentru ei. Ei cred că pot învinge trupele terestre ale Marii Britanie şi SUA, care, spun ei, nu au experienţă în strategiile teroriste şi nici în războiul contra luptătorilor de gherilă. În schimb, ştiu că israelienii sunt foarte duri la acest capitol. Consideră că adevăratul pericol este pus de Trupele de Apărare israeliene", a declarat Todenhöfer.

ISIS a lansat mai multe ameninţări la adresa Israelului, în clipurile lor de propagandă, spunând că „niciun evreu nu va fi cruţat în Ierusalim” şi jurând să distrugă „boala iudaismului” în lume.

Israelul nu face parte din coaliţia condusă de SUA care bombardează ISIS din Siria şi Irak, dar se crede că serviciile de inteligenţă israeliene le furnizează informaţii statelor din coaliţie, scrie Independent.

 

sursa: gandul.info